Mistä saa uuden VHS-Nauhurin vuonna 2023?

Ihmiset kysyvät paljonkin, että saako mistään nykyään enää uusia VHS-Nauhureita. Noh saako niitä, siitä otetaan nyt selvää.

Viimeisin VHS-Nauhureiden valmistaja?

Funai oli viimeinen tiedossa oleva VHS-Nauhureiden valmistaja ja se lopetti tuotantonsa vuonna 2016. Kuitenkin Funai myi vuonna 750 000 kpl uusia VHS-Nauhureita joten tuntuu oudolta, että valmistus lopetettiin kokonaan.

Joidenkin lähteiden mukaan syynä on voinut olla komponenttipula sekä korkeat tuotantokustannukset, sillä VHS – Soittimet tarvitsevat paljon erikoiskomponentteja, mitä ei nyky kulutuselektroniikassa enää nähdä.

Eli lyhyesti sanottuna: ”Saako uusia VHS-Nauhureita ostettua mistään” – Ei

Joitakin poikkeuksia kuitenkin on

Yksityiset markkinat

Kuten kaikissa Vintage-laitteiden sceneissä, niin myös tästäkin löytyy niitä keräilijöitä, jotka ovat hamstranneet uusia nauhureita ennen kuin niiden valmistus loppui. Näitä saattaa löytyä kansainvälisistä kauppapaikoista, kuten Ebaystä, mutta yleensä hinnat ovat aika korkeita johtuen lähetys-/tullimaksuista.

Summa summarum

Valitettavasti joudutaan toteamaan, että VHS-Nauhureita ei oikein uutena enää mistään saa. Mutta niitä löytyy vielä aika paljon käytettynä, kuten myös meiltäkin. Tarjotaan aina VHS-Nauhurit takuun kera, jolloin ostaminen on mahdollisimman riskitöntä.